حفاران سودجو در مقبره شجاع‌الدین خورشید لرستان به‌ دام افتادند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان توضیحاتی در خصوص حفاری مقبره شجاع‌الدین خورشید ارائه داد.

به گزارش میراث آریا، عطا حسن‌پور در خصوص خبری مبنی بر حفاری در گوشه شهنشاه خرم‌آباد گفت‌: در استان لرستان ۵۰۰۰ اثر تاریخی ثبت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان افزود: حفاران و سودجویان‌اشیای عتیقه به دنبال عتیقه و با هدف سوء گنج‌یابی وارد مقبره شجاع‌الدین خورشید در گوشه شهنشاه شدند و گوشه‌ای از دیوار جنوبی آن را تخریب کردند.

او اظهار کرد: بلافاصله پس از ورود ماموران پاسگاه به محل دو نفر به همراه دستگاه فلزیاب دستگیر می‌شوند.

حسن‌پور بیان کرد: مقبره شجاع‌الدین خورشید قفل و بند هم داشته اما این قفل‌ها توسط افراد دستگیر شده بریده و باز شدند و حفاری را انجام دادند اما خوشبختانه چیزی کشف نکردند و توسط پلیس دستگیر شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان افزود: این افراد به دنبال گنج بودند در حالیکه مقبره دوره اسلامی است و هیچ اثری از گنج در آنجا وجود ندارد، نه تنها در این مقبره بلکه در سایر مقبره‌های کشور که اسلامی هستند گنجی وجود ندارد.

او تصریح کرد: این افراد به زودی تحویل محاکم قضایی شده و محاکه می‌شوند.

حسن‌پور گفت: انجمنهای محلی، دهیاری‌ها و شورای روستاها همکاری لازم را با میراث فرهنگی استان لرستان دارند و از آثار تاریخی در روستاها حفاظت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان افزود: این آثار تاریخی بوده و هویت و شناسنامه مملکت ماست و به دور از ذهن و عقل سلیم است که تصور شود در مقبره‌ای گنجی نهفته است.

او اظهار کرد: در هیچ کدام از مقبره‌های استان گنجی نهفته نیست؛ آیا در فرهنگ دینی گنجی همراه متوفی دفن می‌شود؟ بنابراین این‌ها توهمات افرادی است که در فضای مجازی مردم را به بهانه گنج گول می‌زنند.

روستای گوشه شهنشاه به دلیل واقع شدن بقعه شجاع‌الدین خورشید (ﺳﺮﺳﻠﺴﻠﻪ ﺍﺗﺎﺑﮑﺎﻥ ﻟﺮ) به گوشه شهنشاه مشهور شده است.مجموعه مقبره شهنشاه که در شهریور ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده.

در کنار این آرامگاه، گورستان قدیمی با سنگ قبرهای کهنی وجود دارد که روی آن‌ها آیاتی از قرآن کریم و کلمات مقدس با نقش‌های برجسته و خطوط کوفی کنده‌کاری شده است. این آرامگاه در زمان شاهوردیخان آخرین اتابک لر ساخته شده و شجاع‌الدین خورشید به مدت ۳۰ سال از اواخر قرن پنجم تا اوایل قرن ششم بر ایالات لر کوچک فرمانروایی کرده است. روستای «گوشه شهنشاه» ﺩﻭ ﺩﺭﺧﺖ ﺑﻨﻪ (ﺗﻮﺕ ﻭ سرو ﺯﺭﺑﯿﻦ) را نیز در فهرست میراث طبیعی کشور دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403121801252
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha